Če ste mnenja, da je 50 odtenkov sive precenjena erotična novela, se strinjamo z vami. Kljub temu, da knjiga kraljuje na lestvici najbolje prodajanih erotičnih knjig in je zaslužila neverjetne vsote denarja, ima kar nekaj pomankljivosti in zna biti občasno precej klišejska. Ob tem je vredno omeniti, da je filmska adaptacija prav tako mizerna in prav nič ne popravi vtisa, ki sem ga dobila ob branju knjige. Zato vam namesto 50 odtenkov sive predlagam nekaj drugih naslovih, ki vam bodo popestrili večere.

Bared to You (Predana)

Prav tako kot trilogija 50 odtenkov sive, so tudi knjige Sylvie Day našle mesto na vrhu lestvice prodajanosti New York Times. Novela se osredotoči na kompleksen odnos med Evo in Gideonom. Oba sta bila zlorabljena v otroštvu in sedaj skupaj prvič odkrivata ljubezen in strast. Predana je prva knjiga iz nove erotične trilogije Crossfire, ki je na lestvicah že prehitela Petdeset odtenkov, po mnenju tujih kritikov pa jo odlikuje kvaliteta pisanja, močna ženska junakinja in emocionalno bogata vsebina. Namenjena je vsem, ki si po prebiranju Petdeset odtenkov zaželijo več.

Bared to You (Predana)

Angleška verzija: Amazon

Slovenski prevod: Bukla

The Claiming of Sleeping Beauty

Knjiga je bila izdana pod psevdonimom AN Roquelaure, gre pa za erotično interpretacijo Trnuljčice. Čedni princ v tej interpretaciji namesto s poljubom Trnuljčico prebudi z zapeljevanjem in je nagrajen z lepotičko, ki se povsem prepusti njegovin fantazijam.

The Claiming of Sleeping Beauty

Angleška verzija: Emka

Slovenski prevod ni na voljo.

Crescendo

Verjetno se strinjamo, da v erotiki ne obstaja besedica preveč. Zato vam Leah Brooke v svoji knjigi predstavi kar dva moška po vzoru like Christiana Grey-a. Nick Morietti in Steve Vanguard si skupaj podredita Julianno Lovette v tej erotični avanturi, ki vas bo popeljala v svet skrivnosti in maščevanja.

Crescendo

Angleška verzija: Bestseller.si

Slovenski prevod ni na voljo.

Sweet Addiction

Ste se kdaj spraševali kaj bi se zgodilo, če se Anastasiji in Christianu ne bi izšlo? Maya Banks v svoji zgodbi predstavi Rena in njegovo konkubino Cole, ki vsaj navidezno živita popolno ljubezensko zgodbo. Vse dokler Cole svojih fantazij ne popelje korak predaleč. Leta kasneje je Ren podložna novemu moškemu, ki ji ponuja vse kar želi … razen prave ljubezni.

Krajši povzetek si lahko preberete na spletni strani Bralnice.

“V njej se je prebudila želja po njem…

Cole je uspešen in bogat. Dobi lahko katerokoli žensko, a obstaja ena lepotica, ki si je ne more izbiti iz glave – njegova najstniška ljubezen Renita. Nikoli ni pozabil okusa iskrene, nedolžne mladostniške ljubezni, ki je prerasla v strast, polno odkritij in novih iger. Nikoli tudi ni pozabil, kako močno jo je prizadel.

… a zdaj pripada drugemu…

Ren je že v mladosti ugotovila, da ji največjo strast predstavlja podrejenost nekomu. Odrasla je v čudovito žensko, ki je ni sram svojih seksualnih potreb in niti ne skriva, da potrebuje dominantnega partnerja. Ko jo Cole znova najde, ga zaboli in vrže iz tira, saj Ren pripada drugemu. Renin master dovoli, da odide h Colu za kratek čas, a potem se mora vrniti. Četudi se Cole najprej strinja s tem dogovorom, je kmalu jasno, da bo naredil vse, da bo Ren lahko obdržal zase.”

Sweet Addiction

Angleška verzija: Amazon

Slovenski prevod ni na voljo.

Sexual Life Catherine M

Catherine Millet je v spolnosti doživela marsikaj in mnogo teh najbolj vznemirljivih izkušenj je zapisanih v tej knjigi. Le ta je prevedena iz francoscine, v njej pa ji sledimo vse od “peep show-ov” pa do orgij.

Sexual Life Catherine M

Angleška verzija: Emka

Slovenski prevod ni na voljo.

House of Holes

Nicholson Baker je že prekaljen maček, ko govorimo o opisih erotičnih srečanj. V zgodnjih 90-ih je telefonski sex ponesel do objave v “Vox-u”. House of Holes je od vseh zgoraj naštetih knjig najmanj vredna branja, tako da jo vzemite v roke le, če se boste res dolgočasili.

House of Holes

Angleška verzija: Emka

Slovenski prevod ni na voljo.

50 odtenkov sive zagotovo ni edina knjiga v erotični literaturi, ki bi bila vredna branja, zato le posežite po zgoraj omenjenih knjigah. Predvsem priporočam trilogijo Predana (Bared to you), ki je tudi edina prevedena v slovenščino.

50 odtenkov sive

Brstenje
Napisal Brstenje
Pišemo erotične zgodbe, žgečkljive stihe in vse, kar sodi zraven.