Vsi smo že slišali o težavah, ki se pojavijo po sedmih letih zveze, ampak z nekaj domišljije in našimi nasveti boste strast zlahka zadržali.

Vrnite strast nazaj, kamor spada –  v spalnico!

Povprečno imajo poročeni pari spolne odnose dvakrat tedensko, če so stari med 30 in 50 let, in manj kot enkrat tedensko, ko presežejo velikih 50. Glede na to, da se v prvih dneh zveze kar ne moremo nasititi en drugega, je to precej malo. Kako torej ponovno vzbuditi strast iz pomladi zveze?

Komunikacija in še enkrat komunikacija

Osnova vsakega dobrega sexa je v medsebojni komunikaciji in prilagoditvah in dlje časa kot ste skupaj, bolj pomembno postaja dobro medsebojno usklajevanje. Zelo hitro lahko postanemo malo arogantni in kar predvidevamo, da so določene stvari, ki jih počnemo, partnerju všeč. Pozitivna stvar dolgotrajne  zveze je to, da se lahko s partnerjem pogovarjamo o svojih fantazijah, tudi tistih bolj skritih. Vzemite si čas zato in odkrijte, katere skrite in divje fantazije se skrivajo v porednih mislih vašega partnerja.

Igračke

Mogoče je najlažje sex popestriti z dodajanjem sexy igračk v vašo posteljo. Na začetku se lahko nekaterim (zlasti moškim) zdijo igračke kot grožnja, ampak ni potrebe po tem! Smatrajte jih kot začimbo za vašo najljubšo jed. Pomagale vam bodo doseči intenzivnejše skupne orgazme, to vam garantiramo. Moški pogosto končajo hitreje kot dame in zanjo ni lepšega kot, da ji z vibratorjem in jezičkom pomagate do ekstatičnega vrhunca.

Igranje domišljijskih vlog

Je realnost postala rahlo dolgočasna in ponavljajoča? Če ste odgovorili pritrdilno, je čas za odkrivanje novih fantazij s pomočjo domišljijskih vlog. Vsi se še spomnimo, kako smo se včasih igrali zdravnike, kajne? S prepustitvijo domišljiji lahko postane povsem drugi (predvsem bolj pohotni). Postanite poredna medicinska sestra ali stroga srednješolska učiteljica, ki ravnokar disciplinira porednega učenca. Z uporabo pripomočkov in kostumov lahko vse skupaj postane še bolj pristno in mogoče za trenutek povsem pozabite, kdo ste v vsakdanjem življenju.

sex-toys-for-couples-620x350

Spontanost

In za konec ne pozabite na spontanost. Vemo, da je to lahko reči in težje storiti. Dandanašnji življenjski slog pušča malo prostora za strast, ampak na vas je, da izkoristite vse tiste trenutke, ki vam ponudijo priložnost za malo erotične sprostitve. Izkoristite vsak prosti vikend ali pa nekaj uric, ko bodo otroci na obisku pri prijateljih ali starih starših. Najpomembneje je, da odvzamete seksu noto predvidljivosti in mu povrnete svežimo.

Čas je, da se za nekaj trenutkov ponovno prepustite najstniški sproščenosti

Zgornji nasveti morda izpadejo klišejski in preprosti, pa vendar bi se večini seksualno življenje obrnilo za 180 stopinj, če bi se jih držali vsaj v manjši meri. Zatorej pristopite k njim pozitivno in ne cinično in kdo ve, morda se vam bogato obrestujejo. Ne pozabite, dlje časa kot ste skupaj, bolj intimno je vašo spolno življenje. In če znate to izkoristiti v svoj prid, bodo vaše posteljne igrice doživele pravi preporod. Vsak si želi, da bi si ga partner ponovno ogledoval s poželjivim nasmehom.

Brstenje
Napisal Brstenje
Pišemo erotične zgodbe, žgečkljive stihe in vse, kar sodi zraven.