Erotični ideali se z leti močno spreminjajo in kar je danes najbolj sexy, bi mogoče v nekem drugem času izpadlo nenavadno (in obratno seveda). Naša percepcija erotike se oblikuje po tem, kar gledamo vsak dan po televiziji in v revijah. Mogoče je zato pomembno, da z ogledom spodnjih fotografij dobimo tudi malo drugačen vpogled v svet erotike. Predvsem je bilo trakat vse veliko bolj naravno.

Biljana Marinković je pripravila zanimiv vpogled v preteklost erotične fotografije. Je velika ljubiteljica starih fotografij in nedavno je na strani Tumblr odkrila zbirko erotičnih fotografij iz preteklosti, ki jih je zbral nek neimenovani zbiralec. Tako je svoje običajne dobavitelje starih fotografij povprašala, če imajo na voljo tudi kaj podobnih erotičnih fotografij.

eroticna-fotografija-preteklost-srbija-1

Izkazalo se je, da jih kar nekaj med njimi poseduje lepo število zanimivih erotičnih fotografij iz preteklosti. Njena najboljša dobaviteljica je starejša gospa Biljana, ki ima svojo stojnico na tržnici Kalenić. V posebni škatli je na varnem hranila okoli 100 fotografij in Biljana je redno zahajala k njej in vsakič izbrala nekaj fotografij. Nekega dne jo je presenetila z izjavo, da je nek duhovnik vse pokupil in da žal nima več nobene na zalogi.

Kot zbiralko jo je vedno zanimala zgodba, ki se skriva za vsako fotografijo. Preko spleta je skušala raziskati ozadje vsake fotografije, kar pa ni bilo vedno lahko. Večina izmed njih ni imela ne datuma, ne opisa na zadnji strani, kjer so ponavadi informacije pri starih fotografijah.

Uspelo ji je pridobiti kar nekaj informacij o tem kdo je posnel fotografije, kdo so modeli (večina je deklet iz Sovjetske zveze). Najlažje je bilo raziskati tiste fotografije na katerih so bili modeli oblečeni ali delno oblečeni, saj je tako lažje okvirno določiti čas, ko je bila fotografija posneta (na podlagi modnih smernic).

Zaenkrat je zbrala preko 90 fotografij. Zaupala nam je še, da bi nekoč rada izdala knjigo kjer bi bile zbrane vse fotografije z opisi. Za konec pa si poglejmo nekaj zanimivih erotičnih fotografij iz prejšnjega stoletja.
eroticna-fotografija-preteklost-srbija-2

eroticna-fotografija-preteklost-srbija-3

eroticna-fotografija-preteklost-srbija-4 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-5 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-6 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-7 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-8 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-9 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-10 eroticna-fotografija-preteklost-srbija-11

POVZETO PO: Članku na Vice spletni strani

Brstenje
Napisal Brstenje
Pišemo erotične zgodbe, žgečkljive stihe in vse, kar sodi zraven.