Navajeni smo že, da se vsak teden na spletu pojavi kakšna nova raziskava na temo seksualnih odnosov. Zato jih ne gre jemati smrtno resno, pa vendarle jih je občasno zabavno prebirati. V filmih, glasbi in na novičarskih straneh nas ves čas bombardirajo s seksom. In vsi so si enotni, več seksa pomeni bolj srečno razmerje. Eno zadnjih velikih “odkritij” je, da pari, ki veliko seksajo nimajo nujno boljšega razmerja, kot tisti, ki seksajo manj. No saj verjetno nam že zdrava pamet pove, da vsakemu paše drugačna doza posteljnih aktivnosti. Za mnoge seksanje vsako noč predstavlja uresničitev sanj, za druge pa bi bilo to čisto preveč. Raziskava je celo pokazala, da tisti, ki seksajo vsak dan, doživljajo večje količine stresa. Mogoče so pod stresom zaradi neprestanega dokazovanja?

V raziskavi so prišli do spoznanja, da je predvsem pomembno, da ohranjate intimno vez s partnerjem, da je vaša komunikacija dobra in spoštljiva. Manj je pomembno kako pogosto seksate, saj le to ne vpliva toliko na intimno povezavo. Tako vsaj pravi Amy Muise, glavna raziskovalka in socialna psihologinja na univerzi v Torontu.

Muise je s svojimi sodelavci analizirala rezultate anket kar 30.000 američanov, ki so jih zbirali preko obdobja 40-ih let v treh različnih projektih.

vec-sexa-ne-pomeni-nujno-vec-srece

V prvi študiji so raziskovalci analizirali odzive na povezavo med tem kako pogoste spolne odnose imajo udeleženci in kako srečni so. Raziskava je zajela več kot 25.000 američanov (11.285 moških in 14.225 žensk). Ankete so izpolnjevali med letoma 1989 in 2012. V raziskavo je bil zajet širok spekter socioloških vprašanj, vključno z mnenji o povezah med raso, religijo in seksom. Splošna sreča se je povečala skladno z bolj pogostim seksom, vendar pa je to lahko pomenilo tudi le enkrat tedensko.

Z namenom, bi primerjali kako na srečo vplivajo pogosti spolni odnosi in dohodek posameznika, so raziskovalci vprašali 335 anketirancev (138 moških in 197 žensk), ki so bili v dolgotrajnih razmerjih. Dohodki vprašanih so se gibali med 15.000 in 75.000 dolarji. Raziskava je pokazala, da pogosti spolni odnosi bistveno bolj vplivajo (v pozitivnem smislu) na srečo v razmerju, kot pa koliko znaša prihodek posameznika oziroma posameznice.

Zaključki raziskave so torej, da več denarja in več seksa običajno prinašata tudi več sreče, ampak to velja samo do neke meje. Preveč seksa in preveč denarja torej znižujeta srečo in povišujeta raven stresa. No saj zveni kar logično, kajne?

Koliko ur na teden pa vi zganjate posteljne norčije? 🙂

Brstenje
Napisal Brstenje
Pišemo erotične zgodbe, žgečkljive stihe in vse, kar sodi zraven.